로고

Sulim & Biotek
Login Register
  • 자유게시판
  • 자유게시판

    자유게시판

    ас ішу мәдениеті - тамақтану мәдениеті дегеніміз не

    페이지 정보

    profile_image
    작성자 Augustus Vitale
    댓글 0건 조회 9회 작성일 24-10-24 20:13

    본문

     
     
     
     
     
     
    th?q=ас+ішу+мәдениеті+тамақтану+мәдениеті+дегеніміз+не
     
     
    ас ішу мәдениеті - тамақтану мәдениеті дегеніміз не [Подробнее...]
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    Қазақтың дастарқанға отыру мен тамақтану мәдениеті. Тамаққа деген тәбетіңіз болмай тұрып, ас қабылдамаңыз. Тамақтану тәртібі дегеніміз – ас қабылдауда белгілі бір уақытқа бағыну, сондай ақ тамақтану кезінде. Қазіргі тойларда дастархан жаю мәдениеті дәстүр. Дұрыс тамақтану мәдениеті. Тәрбие сағатының мақсаты: Тамақтану мәдениетін сақтаудың маңыздылығын түсіндіру. Қойылған сұраққа толық жауап беруге үйрету, ауызекі сөйлеуде. 1) ұстамды жеу керек; 2) тамақ құнды болуы керек: онда жеткілікті көлемде белоктар, майлар, көмірсулар, минералды заттар, витаминдер бар болуы керек; 3). Жылқы еті қазақтың басты азығы, тіптен қазақтың тамақтану мәдениетінде ерекше орын алатын тағамы. «Нан – тағамның басы» дейді. Дұрыс. Жылқы еті де қазақ. Қазақ халқы ас-су, азық-түлік тазалығы тәрбиесінде ұрпақтарына «Тазалығың жақсы болса, погода улытауский район денің сау болады», «Лас су ішіп, бұзылған тамақ жеген – аурудан айықпас», «Ауру мен дерттің анасы. Ас адамның арқауы. Жоспар: 1.«Дұрыс тамақтану» дегеніміз не? 2.«Ас – адамның арқауы» (оқушыларға арналған сауалнама) 3.«Дұрыс тамақтана білеміз бе?» слайд. Тақырыбы: «Тамақтану мәдениеті». Оқу мақсаты: 0.2.1.1 Дұрыс тамақтану ережесін біліп, қолдану. 0.2.1.3 Пайдалы және зиянды азық-түліктерді. Сонымен қатар дінімізде артық тамақ ішіп керкіргенді дұрыс көрмейді. Артық тамақ ішу ақыретте өкінішке жетелейтін амал екенін ескертеді. Жәй. Таңғы ас, түскі ас және кешкі аста ғана тамақтану керек деген қатып қалған ереже жоқ. Диетологтар аз-аздан бірақ күніне 5-6 рет тамақтану керегін айтады. Дұрыс тамақтану, тамақтану әдебі, Оқу мақсаты:7.1.6.1 коммуникативтік жағдаятқа сай көркем бейнелеуіш. Пәнге тән лексика мен терминология: Қасиетттері, пішін, түр, үдеріс, коктейль, құрамы, тепе-теңдік, ас мәзірі, карвинг, тамақтану рационы. Ас ішу кезінде сылпылдатпай, тәртіппен тамақтану, қасықты оң қолда ұстау, түзу отыру, тазалық сақтау рәсімдері орындалады. 4. Қолға су құю оң жақтан солға қарай орындалады. 5. 12 дәріс. азақ халқының ас тағам мәдениетінің зерттелуі сағат). М. қсаты: оқытып үйрету 1. 2. 3.12 дәріс. Қазақ халқының ас-тағам мәдениетінің зерттелуі (2 сағат).Мақсаты: студент. п табылады.Дәріс. Тамақтану мәдениеті-білім алушының салауатты және қауіпсіз өмір салтының жалпы мәдениетінің маңызды құрамдас бөлігі. өйткені "біз не жейміз". Салауатты тамақтану мәдениетін. Қазіргі диетологтар мен тағамтанушы мамандар қазақтың ас ішу мен дастарханға отыру мәдениетінің денсаулыққа өте пайдалы екенін жиі айта бастады. Дұрыс тамақтану денсаулық кепілі басты шарты дұрыс тамақтану. Ас-адамның арқауы, ағза дене жүктемесінде ғана емес, тыныштық жағдайында да шығындайтын қуат көзі. Ас ішу біздің.






    как поступить в ниш 7 класс
    егер мен сиқыршы болсам эссе
    стратегиялық даму жоспары балабақшада
    центр психического здоровья шымкент контакты
    адамның қоғамдағы орны эссе
    адамның қоғамдағы орны эссе

    .
    ==============================================================

    ~~~~~ погода улытауский район ~~~~~

    ==============================================================
    .

    댓글목록

    등록된 댓글이 없습니다.